DENI J.

Sjukaste
Ja, det sjukaste hände mig i förrgårnatt. Jag fick hoppa av tåget mot Uppsala.

Jag var helt säker på att jag bokat en sovkupé eftersom jag hade ringt kundtjänst och bett dem hjälpa mig så att jag var garanterad en djurtillåten plats på vagnen, speciellt med tanke på att det var så fullbokat. Men när jag klev på tåget och satte mig på min djurtillåtna plats visade sig att min plats inte alls var djurtillåten. Försökte skratta bort det i hopp om att han skämtade med mig men under tiden han skulle kolla om de hade några andra djurtillåtna platser på tåget så sjönk hans ord in och jag blev allt mer orolig. Tänk om de inte hade fler platser? Vad gör jag då? Vad fan gör jag då? 

Han kom tillbaka en timme senare och bekräftade det värsta, det fanns inga mer platser. Jag fick tillbaka mina poäng jag köpte resan för och en kaffe, och sedan var det bara för mig att stiga av. De två andra som skulle dela min tvåbäddskupé skulle stiga på i bastuträsk och eftersom tåget redan hade börjat rulla fick jag två alternativ; Gå av vid nästa station(Jörn) eller gå av bastuträsk då de andra resenärerna skulle gå ombord. Jag klev naturligtvis av vid Jörn och personalen jag pratat med öppnade en väntsal till mig där så jag skulle slippa stå i kylan. Sen for tåget iväg och där satt jag, mitt i natten. 

Ringde mamma och bad henne hämta mig, och de tär ändå 1.30 h körtid dit. När hon kom var hon fly förbannad och bad mig skriva till aftonbladet för att kolla om de ville skriva en artikel om det(ifall det hade nyhetstorka liksom). Så jag slängde iväg ett sms till aftonbladet(då var klockan 2-3 på natten) och skrev att jag blivit utkastad från tåget, de ringde strax därefter och jag fick berätta min story. 

Dagen efter fick jag samtal från massa olika tidningar och radio så jag fanns lite överallt. Faktiskt var jag den mest lästa nyheten igår på aftonbladet och SVT Nyheter Uppsala har delat min historia på deras facebook. Har även varit med i radio både live och inspelad. Och idag när jag skulle åka tåg till Sundsvall från Umeå så hörde jag en resenär prata med en personal om hur SJ kastat ut en ung tjej med hund från norr(Åkte inte med SJ då utan åkte med norrtåg). Jag reagerade såklart och berättade att den tjejen var jag, då blev alla på tåget exhalterade och jag fick berätta min story igen och därefter ville alla ha kort på mig och Colin hahahhah. Sjukt!

Grejen är att det inte är snyfthistoria. Jag hade jävligt tur som nu är van tågresenär och hade en mamma som kunde hämta mig. Hade det varit första gången jag åkt tåg hade jag blivit skärrad för livet av detta. Eller hade jag inte haft någon mamma eller bekant i närheten som kunde hämta mig hade jag behövt sova på Jörns station i det lilla väntrummet. SJ hade igna planer på hjälpa mig boka om min resa eller ens beklaga sig över vad som hänt när jag ringde deras kundtjänst då jag blev utkastad. Min poäng är VAR FÖRSIKTIG och lita inte på kundtjänst. Ta namn av personer när ni bokar online. 

Idag har jag varit med i PT, delar med mig av PTs bilder i detta inlägget tänkte jag